Na een dag werken lig je soms uitgeteld op de bank.. herkenbaar? Dan is het tijd voor meer rust in je leven. Met deze bruikbare tips kun je meteen aan de slag.

1 – Sporten zorgt voor rust in je hoofd
Rust en sporten in een zin lijkt misschien niet zo logisch, maar dat is het wel. Sporten zorgt er namelijk voor dat je je hoofd leegmaakt. Al die vergaderingen en projecten die je stress opleveren? Als je gaat sporten bestaan die even niet meer. Denk bij deze tip vooral aan hardlopen of naar de sportschool gaan.

2 – Kies voor yoga
Niet zo’n fan van hardlopen of de sportschool? Laat de eerste tip niet meteen links liggen, want bij de meeste sportscholen kun je ook voor groepslessen kiezen als je liever niet op de loopband staat. Denk aan een ontspannende yogales, pilates of zumba. Misschien past dat meer bij jou.

3 – Schrijf je gedachten op
Neem altijd een notitieboekje mee in je tas. Zit je ergens mee of schiet je iets te binnen dat je nog moet afhandelen? Schrijf alles altijd op. Zo ben je het even kwijt uit je hoofd waardoor je meer rust ervaart.

4 – Lees een boek

Klaar met je werk, kruip je thuis weer achter je laptop… niet echt de way to go, want zo krijg je alles behalve rust in je hoofd. Doe je laptop uit (en je televisie ook) en lees eens een avond een goed boek of een leuk tijdschrift. Door je even onder te dompelen in een andere wereld vergeet je dat je zelf zo druk bent geweest. En, eerlijk is eerlijk, niets is fijner dan het gevoel dat je hebt nadat je een goed boek uit hebt gelezen.

5 – App je rustig

Ondanks dat je beter je mobiel na werktijd aan de kant kunt leggen, kan het je ook helpen rustig te worden. Er zijn voldoende meditatie-apps of apps die je helpen met yoga en je ademhaling. Denk bijvoorbeeld aan Calm of Headspace.
Weten hoe overspannen je op dit moment bent? Hiervoor kun je een overspannen test of stress test doen.